بازدید امروز : 1
بازدید دیروز : 4
کل بازدید : 129872
کل یادداشتها ها : 61
فاطمه الزهرا (س) ثمره درخت نبوی
کنیه ام ابیها برای حضرت زهرا (س) را شیعه و سنی نقل کرده و در معنای آن وجوهی بیان نموده اند . در میان معانی مختلف کلمه " ام " ، معنای مقصود و هدف نیز آمده است و چون فاطمه ثمره درخت نبوت و حاصل عمر حضرت ختمی مرتبت بود او را ام ابیها گفتند .
بسیاری از نام ها معرف شخصیت صاحب نام است از آن جمله نام مقدس فاطمه که خداوند آن را انتخاب نموده و به پیامبر (ص) الهام فرمود . فاطمه (س) از ریشه ی فطم به معنای کنده شدن و جدا شدن است . با بررسی روایات مختلف می توان دلیل اینکه دختر پیامبر (ص) بدین اسم ، نامیده شد را جست . روایات مختلفی در مورد این موضوع وارد شده است و با وجود اینکه هر کدام از آنها به یک جنبه از دلایل می پردازد . ولی با مروری در همه ی آنها ، تعارضی در مفاد آنها نمی یابیم و هر کدام از این روایات ، به نوعی مکمل روایات دیگر هستند که به برخی از این روایات می توان اشاره کرد :
یونس بن ظبیان روایت می نماید که امام صادق (ع) از من پرسید : آیا می دانی که تفسیر فاطمه چیست ؟ گفتم : مولای من ! خودتان تفسیرش را بفرمایید . ایشان فرمودند : فاطمه (س) از هر گونه بدی و زشتی جدا شده بود و اگر مولا علی (ع) با او ازدواج نمی نمود ، از ابتدای خلقت ، هیچ شخص همتراز و صلاحیت داری برای ازدواج با او پیدا نمی شد .
در روایتی دیگر امام رضا (ع) به نقل از پدرانشان از پیامبر اکرم (ص) روایت می نماید که ایشان فرمود : به این دلیل اسم دخترم را فاطمه انتخاب کردم چون خداوند او و دوستانش را از آتش جهنم جدا نموده است . همچنین امام باقر (ع) می فرماید : زمانی که فاطمه (س) پا به دنیا گذاشت ، خداوند به فرشته ای وحی نمود تا نام فاطمه را در زبان پیامبر (ص) جاری نماید ، سپس خداوند ، خطاب به فاطمه (س) فرمود که من تو را با علم و دانش پرورش داده و از هر گونه پلیدی جدا نمودم .
بر اساس این روایات دختر گرامی پیامبر (ص) که طبق نقل تمام مسلمانان ، چه شیعه و چه اهل سنت ، پاره ای از تن ایشان بوده و آزار و اذیت ایشان ، همانند آزار پیامبر (ص) است ، سزاوار انتخاب نام مناسبی بوده تا گوشه ای از شخصیت و ابعاد معنوی این بانوی بزرگوار ، با کمک این نام ، به جهانیان معرفی شود .